Back to All Events

Intenzivna Modna Delavnica (2 dnevna)


  • ZoomZoom studio Tbilisijska ulica Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

Dobra modna fotografija je odvisna od več kot samo fotografa. Model, stilist, make up artist in frizer so enako pomemben del ekipe, kakor tudi sama post produkcija.

Zato bomo na 2 dnevni delavnici spoznali kako narediti in razširiti vaš portfolio ter kako uspešno nadaljevati na fotografski poti. Vsi udeleženi boste lahko s priznanim modelom, ki bo povsem stiliran, naličen in sfriziran, naredili več fotografij katere bomo drugi dan tudi skupaj retuširali. Vsak profesionalec bo prispeval tudi svoje nasvete, povedal kaj je za njih pomembno in kaj je potrebno za čim boljše sodelovanje.

Urnik (1. dan): 

Začeli bomo zgodaj zutraj. Najprej bomo šli skozi studijske luči in modifikatorje, ki bodo uporabljeni. Nadaljevali bomo s poziranjem modela, kreativno smerjo editorialov in kako dati fotografijam svojo osebno noto. Spoznali boste ostale profesionalce in jih lahko vprašali o vseh podrobnostih njihovega posla in kako bi čim bolje sodelovali. Po kratkem odmoru se bomo ponovno zbrali v studiu, kjer bo vsak dobil priložnost fotografirati profesionalne modele za svoj portfolio. Delil bom nasvete za različne postavitve luči in vam med sami fotografiranjem pomagal z triki, ki jih uporabljam tudi sam. Upam, da vas bom med fotografiranjem naučil, da boste zares videli luč, ne da si boste samo na pamet zapomnili postavitve ki jih bomo imeli. Svetloba in stil sta dve reči, ki vas lahko ločita od ostalih fotografov in na tej delavnici bomo delali točno na tem, kakor tudi na novih slikah z agencijskimi modeli in čudovitimi stylingi za vašo lastno uporabo.

 

Urnik (2. dan): 

Drugi dan se bomo zbrali in po obnovi prejšnega dne nadaljevali s skupinsko oceno vaših portfoliov, kjer se boste naučili na kaj morate biti pozorni pri bodočih strankah in na čem lahko delate v prihodnosti. Tukaj vam bom tudi pokazal kako si lahko sami preprosto naredite učinkovito spletno stran in celotni grafični material (logo, vizitke, letaki). Govorili bomo tudi malo več o celotni fotografski industriji in kje bi se lahko najdli. Pojasnil bom vsa vprašanja, ki jih boste imeli in kjer so zmede glede fotografije. 

Po odmoru bomo nadaljevali z retušo. V tem segmentu vam bom pokazal moje pretekle fotografije pred in po retuši, kako sem se lotil določenih popravkov in kako se naredi učinkoviti postopek od tehnik za kožo do barvnih odtenkov. Skupaj bomo šli tudi čez slike preteklega dne in jih retuširali od rawa vse do končnega izdelka. 

Če boste želeli se boste lahko po koncu drugega udeležlili tudi skupine večerje z mano in ostalimi udeleženci, kjer bomo lahko podaljšali naš pogovor o fotografiji in se malo bolje spoznali ob hrani in pijači.

 

Kvalitetna delavnica ki poleg znanja o kontroliranju luči nudi tudi vpogled v osnove dela v studiu in spoznavanje studia. To se mi zdi odlično saj s tem dvigne samozavest sodelujočih, da se tudi sami v bodoče odločijo za najem prostora. Super ideja, super izvedeno.
— Miha Godnic

 

Potrebna oprema: Fotoaparat, objektivi (priporočljivi 24-70mm / 24-105mm / 50mm / 85mm), spominska kartica, laptop, grafična tablica ali miška, portfolio (na tablici, natisnjen ali na usb ključku)

Dobite: Delovni listi z postavitami in primeri, osnutki vseh tem, kontakti mnogih ljudi v tem poslu (make up artist, frizerji, stilisti, modne agencije), nov pogled na modno / komercialno / portretno fotografijo.

Čas trajanja: 9 ur prvi dan in 8 ur drugi dan

Cena: 270 (za studente ali če kdo ne more toliko je 20% ceneje)

(datum še ni dokončen in se bo dogovoril nadokandno do 25.2)

Za vse dodatne informacije in prijavo pišite na : info@damjandimic.com